FUNDATIA EUROPEANA DRAGAN Fundatia Europeana Dragan este o organizatie pe scara europeana, legal constituita in anul 1967, de catre Prof. dr. Iosif Constantin Dragan.
 Inca din anul 1950, Prof. dr. Dragan lansase primele initiative europene, incepand cu publicatia Bulletin européen (primul numar a aparut pe 15 martie 1950), editata neintrerupt si astazi, initiatiave reunite succesiv, in mod stabil si organic, in cadrul Fundatiei Europene Dragan.
 
Sarcina Fundatiei este aceea de a promova cultura, atat prin propagarea si circulatia ideilor, cat si prin cercetare, cu scopul de a dezvolta, printr-o mai buna cunoastere reciproca a diverselor culturi ale popoarelor, un spirit de colaborare si de comuniune intre natiuni, in vederea formarii unei efective constiinte europene.
 
Pentru realizarea obiectivelor sale statutare, Fundatia Europeana Dragan a intreprins, in decursul existentei sale, multiple activitati internationale, ca de exemplu: universitati particulare (“Universitatea Europeana Dragan” in Romania, “Golden Age University” la Milano), cursuri de specializare postuniversitare, activitati editoriale, un Centru de Cibernetica si Asociatia Europeana pentru Studii de Bioeconomie, crearea unor reviste de specialitate, cum ar fi Bulletin européen, colaborarea cu Asociatia Geoarheologica, infiintarea Centrului de Cercetari Istorice din Venetia, a Centrului European de Studii Trace, a C.E.R.M.A. (Centrul European de Cercetari Medicale Aplicate), organizarea unor cicluri de conferinte si a unor simpozioane internationale, referitoare la diverse arii tematice, culturale si stiintifice, precum: istorie, stiinte politice, bunuri culturale, medicina, arheologie, drept umanitar, cooperare juridica internationala, stiinte umane, dialogul intre religii, bioeconomie si altele.
 
Fundatia considera ca o reala unitate europeana nu este doar un eveniment politic si economic, ci trebuie sa se realizeze, in mod necesar, prin crearea unei adevarate comunitati culturale europene. Din acest motiv, in centrul diferitelor activitati intreprinse, de-a lungul anilor, de fundatie, a existat intotdeauna dorinta europeana de a favoriza crearea si dezvoltarea unei comunitati culturale europene, in cadrul careia sa fie respectate si recunoscute diferentele si eterogenitatea.